Verenigingen

Villa Volonté is de stamkroeg voor alle studenten van de medische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze heeft een verbindende rol voor de studenten van de studies Geneeskunde, Tandheelkunde & Mondzorgkunde, Farmacie en Bewegingswetenschappen. Zij vinden in Volonté een plek om na de studie te ontspannen en bij te kletsen met elkaar onder het genot van een biertje. Volonté brengt op deze manier de studenten van de verschillende studierichtingen met elkaar in contact en zorgt voor verbroedering. Daarnaast zijn de studieverenigingen ISCOMS en IFMSA kind aan huis in Volonté. Voor meer informatie over de verschillende studieverenigingen klikt u hieronder op de betreffende links.


Panacea – Geneeskunde

De Medische Faculteitsvereniging Panacea (M.F.V. Panacea) is de studievereniging voor alle Geneeskundestudenten van Groningen. Het is de grootste Medische Faculteitsvereniging in Nederland én één van de grootste studieverenigingen in Groningen; de M.F.V. Panacea telt namelijk ruim 3600 leden! De M.F.V. Panacea telt 32 commissies en die commissies organiseren verschillende activiteiten gedurende het hele studiejaar. Er is voor iedereen wel wat leuks te doen; van Medische Carrièredag tot grote feesten en van Buitenlandse reizen tot voetbaltoernooien. Daarnaast behartigen wij de belangen voor alle Groningse Geneeskundestudenten en verder kun je bij ons terecht voor de verkoop van boeken, labjassen en instrumenten voor de allerlaagste prijs. Een lidmaatschap biedt dus vele voordelen! Neem vooral een kijkje op onze website www.panacea.nl
📧: bestuur@panacea.nl

T.M.F.V. Archigenes – Tandheelkunde/Mondzorgkunde

De T.M.F.V. Archigenes is de studievereniging voor Tandheelkunde- en Mondzorgkundestudenten in Groningen. T.M.F.V. staat voor Tandheelkunde en Mondhygiëne FaculteitsVereniging. Mondhygiëne is de oude naam van de opleiding mondzorgkunde. De vereniging is opgericht op 14 december 2002 en is gevestigd in de kelder van het faculteitsgebouw. Voor die tijd werden de studenten tandheelkunde en mondzorgkunde opgevangen door de geneeskundevereniging M.F.V. Panacea.

Archigenes was een (tand)arts in de Romeinse tijd die met een aantal van zijn ideeën de tijd ver vooruit was, hij had als een van de eersten door hoe belangrijk een goede mondhygiëne voor de staat van het gebit was. Dit alles maakte hem tot de ideale naamgever voor een vereniging waarin mondzorg centraal staat.

Inmiddels heeft onze vereniging 600 leden en ruim 600 alumni. Onze verenging organiseert veel activiteiten voor alle leden gedurende het hele jaar. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze maandelijkse borrels, feesten, een gala, het verenigingsblad ‘de Bonding’ en nog veel meer! Voor het onderwijs heeft onze vereniging ook een belangenafdeling die de jaarvertegenwoordiging en verschillende onderwijscommissies ondersteunt.

📧: bestuur@archigenes.nl

G.F.S.V Pharmaciae Sacrum – Farmacie en Farmacie gerelateerde studies

De Groningse Farmaceutische Studenten Vereniging “Pharmaciae Sacrum” is de studievereniging voor studenten Farmacie in Groningen. Pharmaciae Sacrum, Latijn voor ‘het heilige van de farmacie’, is opgericht op 12 december 1881 en is daarmee de oudste studievereniging van Groningen en de op één na oudste van Nederland. Pharmaciae Sacrum, vaak afgekort tot P.S., is de Groningse afdeling van de landelijke farmacievereniging, de K.N.P.S.V. (Koninklijke Nederlandse Pharmaceutische Studenten Vereniging). De bestuurskamer van Pharmaciae Sacrum is te vinden in het souterrain van gebouw 3213, onderdeel van het gebouw der Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie en Bewegingswetenschappen aan de Antonius Deusinglaan 1. Onze vereniging heeft ruim 750 studentleden en ruim 200 alumni. Onze vereniging heeft 21 commissies die allerlei verschillende activiteiten organiseren voor de leden. Enkele voorbeelden zijn de Dies Nathalis, verschillende symposia, EJC-feesten en de RijWielPrestatieTocht
📧: board@psgroningen.nl

Studiosi Mobilae – Bewegingswetenschappen

Studiosi Mobilae is de studievereniging van de studie Bewegingswetenschappen in Groningen. De vereniging is op 19 december 1985 opgericht. Inmiddels telt Studiosi inclusief Alumni al meer dan 1000 leden! Studiosi heeft meer dan 60 activiteiten, zowel fun- als studiegerelateerd, op de jaarplanning staan. Zo is er maandelijks een borrel, organiseren we excursies naar bedrijven en instanties, gaan we op wintersport en vindt er jaarlijks een symposium plaats. Alle activiteiten worden voor én door studenten georganiseerd. Om dit alles in goede banen te leiden heeft Studiosi in verenigingsjaar 2019-2020 maar liefst veertien commissies, waaronder de LustrumCommissie! In 2020 is de vereniging namelijk alweer 35 jaar oud, wat groots gevierd gaat worden!
📧: bestuur@studiosimobilae.nl

Iscoms

IFMSA

IFMSA biedt studenten de kans om exceptionele ervaringen op te doen in zowel binnen- als buitenland. In ruim 120 landen is IFMSA gevestigd, waarbij het doel is de Global Health te optimaliseren. IFMSA bestaat uit commissies, waarbij de focus op diverse onderwerpen wordt gelegd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mensenrechten, onderwijs, publieke gezondheid en uitwisselingen. Wellicht ken je ons van de populaire Dr. House avonden, Teddy Bear Hospital en Beren dokteren. Na de Tweede Wereldoorlog heeft een groep medische studenten van over de hele wereld een samenwerking tot stand gebracht. De ontwikkelingen op het gebied van technologie, kennis en zorg hebben namelijk toen stil gestaan en door ervaringen uit te wisselen kon de Global Health worden verbeterd. Sinds 1951 is deze groep medische studenten explosief gegroeid en kennen wij haar als IFMSA, International Federation of Medical Students’ Associations. Wat kun jij betekenen binnen onze organisatie? Je kunt tal van projecten en evenementen organiseren zoals stages in het buitenland, congressen, lezingen, kinderprojecten en onderzoeken. Ben je benieuwd wat dit nu precies inhoudt? Schroom dan niet om een mail te sturen en kom vooral langs op ons bestuurshok!
📧: groningen@ifmsa.nl